Velgen zijn er in alle soorten en maten. Als bandenspecialist levert ABI naast banden en wielen ook velgen. 

Velgenmerken

Als autoliefhebber kunt u bij ons terecht voor een groot scala aan diverse velgen. Met merken als AEZ, DOTZ, DEZENT en ENZO heeft ons assortiment volop keus en geeft u uw auto de final touch. Via onze velgenconfigurator kunt u zelf kijken welke velgen onder uw auto passen. Tevens kunt u via de configurator zien welke velgen wij op dit moment op voorraad hebben. 

Banden

Heeft u de perfecte band voor uw auto? ABI Profile levert een vele verschillende banden voor verschillende weggebruikers. Met merken als Pirelli, Goodyear, Continental, Michelin en Hankook hebben wij een grote diversiteit aan bandsoorten. Ieder merk levert ons verschillende banden, banden met verschillende kenmerken. Als specialist zijn wij op de hoogte van deze kenmerken en kunnen wij de juiste banden koppelen aan uw rijgedrag. Op die manier betaald u nooit teveel en kunt u optimaal genieten van uw voertuig.

Lichtmetalen velgen

In de jaren 60 van de vorige eeuw werden lichtmetalen velgen in Europa op kleine schaal geproduceerd. In die tijd bevatte de aluminiumlegering van lichtmetalen velgen een hoog magnesiumgehalte. Dit maakte de velgen uitermate licht in vergelijking tot de conventionele stalen velgen. Maar tegelijkertijd tastte dit de duurzaamheid van de velgen aan. De magnesium velgen waren zeer gevoelig voor corrosie en konden gemakkelijk beschadigen of zelfs breken en vereisten veel onderhoud. De klantenkring beperkte zich dan ook tot de eigenaren van sportauto’s voor wie gewichtsbesparing belangrijk was en fanatieke autoliefhebbers.

Door de technologische vooruitgang in het productieproces van lichtmetalen velgen zijn de problemen van de vroegere velgen inmiddels al lang overwonnen. De aluminium-silicium legering van vandaag combineert een laag gewicht met vloeibaarheid, duurzaamheid en ongevoeligheid voor corrosie. Meer en meer personenwagens in alle segmenten en een groeiend aantal caravans worden nu uitgevoerd met ‘lichtmetaal’. Het gebruik van lichtmetalen velgen heeft geen van de vroegere beperkingen meer en de toepassingsmogelijkheden blijven groeien.