Met Siping wordt in het gewone profiel van het loopvlak van de autoband een groot aantal kleine groefjes (Sipes) aangebracht die de grip van de band sterk verbeteren. Sipen zorgt voor een kortere remweg en een betere bestuurbaarheid op een glad wegdek. Sipen heeft geen nadelen en kent eigenlijk alleen maar grote voordelen. Bovendien verbetert het de veiligheid enorm.

Overmatige blootstelling aan warmte is een beruchte oorzaak van te snelle bandenslijtage. Hoewel deze warmte een heel normaal resultaat is van wrijving, is het effect ervan op uw banden zeer ernstig. Door Sipes aan te brengen, wordt warmteontwikkeling verminderd en omdat uw banden koeler blijven, slijten zij beduidend minder snel. De band met Sipes blijft koeler doordat de warmte beter verspreid wordt. Dit is een direct gevolg van de Sipes. Op ongeveer dezelfde wijze als bij de radiateur in uw auto, wordt de warmte over kleinere gedeelten van het oppervlak verdeeld. De lucht die deze oppervlakken bestrijkt, zorgt voor een natuurlijk verkoelend effect. Het is daarom niet verwonderlijk dat dit bijkomende voordeel ervoor zorgt dat uw banden wel 7 tot 20% langer meegaan.  
 

De voordelen van sipen

Betere remkracht!

Onderzoek heeft aangetoond dat de beste remkracht zich voordoet vlak voordat de grip verdwijnt. Door het aanbrengen van Sipes worden de grenzen van de maximale remkracht verlegd, doordat het loopvlak van de band wordt vergroot. De Sipes zorgen voor extra grijpranden. Deze vele, minieme grijpranden verkorten de remweg op natte en bevroren weggedeelten aanzienlijk.

Een betere grip op de weg!

Het loopvlak van uw autoband bestaat uit meerdere kleinere oppervlakken, in een soort blokpatroon. De reden voor al deze kleinere oppervlakken wordt met name duidelijk als u onder natte of koude weersomstandigheden rijdt. De grip die door de profielblokken geleverd wordt, is niet het gevolg van de vele gladde oppervlakken, maar van de vele scherpe randjes rondom deze vlakken. Door het aanbrengen van Sipes wordt het aantal grijpranden nog eens met een veelvoud verhoogd.

Betere vering!

Nieuw asfalt is nog glad. Maar hoe ouder het asfalt, hoe grover het oppervlak van de weg wordt, waardoor uw banden meer impact te verwerken krijgen. De Sipes in uw autoband zorgen voor een microflexibiliteit waardoor het karkas en de wangen van de autoband minder snel slijten. Hierdoor gaat niet alleen de band langer mee, maar het zorgt ook voor een betere vering.

Andere voordelen van Sipen zijn:

• Ontspannen en veilig rijden voor de bestuurder.
• Uw banden gaan tot 20% langer mee omdat ze koeler blijven.
• U rijdt comfortabeler omdat het loopvlak soepeler is.
• De voordelen gelden een heel jaar rond.

Contact

Wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan nu contact op met een van onze vestigingen.