Klassieke autobanden

Liefhebbers van klassieke auto’s zijn mensen met passie. Op speciale bijeenkomsten kunnen zij hun hart ophalen aan modellen van weleer. Wie zelf in een klassieker rijdt, stelt steeds hogere eisen aan de uitrusting. Bij de ABI zijn ook klassiekers in goede handen.

Run-flat

Een lekke band is altijd erg vervelend, het vervangen kost tijd en zorgt voor een hoop ergernis. Helemaal als het slecht weer is of als u moet wachten op een pechservice. Maar voor dit probleem is de Run-flat band een oplossing.

SUV/4x4

Voor een deskundig advies over 4x4 en SUV (Sports Utility Vehicle) banden moet u bij de ABI zijn. De specialisten van Profile kennen de specifieke eisen waar de banden van de moderne 4x4 en SUV aan moeten voldoen en houden rekening met de steeds hogere eisen die berijders aan banden stellen.

Stillere autobanden

Een van de bronnen van geluid is het afrolgeluid van banden. Vanaf ongeveer 40-60 km/u overstemt het afrolgeluid van banden het geluid veroorzaakt door de aandrijving van de auto, wat tot geluidsoverlast bij omwonenden van snelwegen leidt.

Winterbanden

Winter in de Benelux. Onvoorspelbaar als geen ander seizoen. Alle weersomstandigheden passeren de revue. Om niet onaangenaam verrast te worden, is het belangrijk om met uw auto goed voorbereid de winter door te gaan. Haal uw winterbanden bij Profile Tyrecenter.

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschilt een winterband van een zomerband? Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek.

Hoe herken ik een winterband?

Behalve aan het profiel kunt u de winterband herkennen aan een code op de zijkant van de band. Wij adviseren u banden die voorzien zijn van de M+S-aanduiding én het sneeuwvloksymbool als winterbanden te kopen. Banden dit niet met deze codering zijn uitgerust, bezitten niet per definitie minder of geen winterbandeigenschappen.

Overstappen op winterbanden bij de ABI

Bij het omwisselen worden de banden opnieuw gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage. Daarnaast heeft de ABI met alle gerenommeerde leasemaatschappijen in de Benelux een winterbandenprogramma opgezet. Voor meer informatie over dit programma kunt u terecht bij de vestigingen van  ABI of bij uw eigen leasemaatschappij. Met het oog op de veiligheid adviseert ABI om de winterbanden elk jaar vanaf midden oktober te laten monteren.

⇒Bij Profile Tyrecenter ABI bestaat er ook de mogelijkheid om winterbanden te huren. Welke banden er te huur zijn kunt u bij de dichtstbijzijnde ABI vestiging informeren.

De voordelen op een rij:
- Maximale rijveiligheid tijdens winterse omstandigheden
- Kortere remweg en meer grip
- De zomerbanden slijten minder snel
- Lichtmetalen velgen blijven netjes
- Niet direct sneeuwkettingen nodig in wintersportgebieden
- Controle van de banden tijdens het wisselen
- Verminderde kans op schade en/of lichamelijk letsel