Goede voorlichting over het onderwerp ‘winterbanden’ blijkt nog steeds hard nodig. Daarom vraagt Vereniging VACO via een voorlichtingscampagne aandacht van de consument voor de winterband. Een goede zaak voor de verkeersveiligheid!

Wist u dat
138 dagen per jaar de gemiddelde etmaaltemperatuur onder de 7°C ligt? Dan wordt het rubber van de ‘normale’ autoband te hard om nog een goede grip op het wegdek te realiseren. Terwijl we juist dan extra grip hard nodig hebben. Want in diezelfde periode ligt ook de gladheid op de loer. Winterbanden bieden extra veiligheid door een elastischer rubberkwaliteit en een speciaal profiel dat bij temperaturen beneden 7° zorgt voor extra grip op de weg.
 
Van zomer- naar wintertijd: hét bandenwisselmoment
De omschakeling van zomer- naar wintertijd (en andersom) zijn gemakkelijke momenten om aan het wisselen van banden te denken. Vandaar dat Vereniging VACO de bandenwisselweken aan deze tijdstippen heeft gekoppeld. De site www.debandenwisselweken.nl is al in de lucht en geeft tips en antwoorden op al uw vragen over winterbanden!

 

Profile Tyrecenter ABI

Verplicht?

In sommige landen geldt een winterbandenplicht. De regelgeving omtrent winterbanden en sneeuw­kettingen staat samengevat in onderstaande schema's.

Regelgeving winterbanden voor personenwagens 

Rood = verplicht
Groen = niet verplicht