APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK, is een belangrijke keuring. Tijdens deze keuring beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie. Uw auto wordt op een groot aantal punten gekeurd.

Wanneer en hoe vaak moet mijn auto worden gekeurd?

Per 1 januari 2008 gelden hiervoor andere regels, waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen auto’s die op benzine rijden en auto’s die op diesel of LPG rijden.

Benzine

Als uw auto op benzine rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden vier jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto twee keer na twee jaar APK-gekeurd worden. Daarna ieder jaar. Als uw auto wel eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn goedgekeurd.

Diesel of LPG

Als uw auto op diesel of LPG rijdt en nog niet eerder is gekeurd, moet de eerste keuring plaatsvinden drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks APK-gekeurd worden. Als uw auto wel eerder APK-gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de vervaldatum voor de APK. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn goedgekeurd. Kijkt u voor meer informatie over de APK-keuring op www.apk.nl

De belangrijkste punten van de APK;
- Algemeen
- Kentekenbewijs, voertuigidentificatie nummer, brandstofsoort
- Veiligheid
- Remmen, stuurinrichting, velgophanging, banden, autogordels, verlichting, carrosserie, zicht door voorruit
- Mileu
- Uitlaatgassen

Kom langs bij één van de ABI vestigingen om uw auto te laten keuren.