Airco

Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een autoairco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen. Een airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de installatie namelijk niet alleen bedoeld om de interieurtemperatuur te verlagen, maar vooral bedoeld om de lucht de conditioneren. Hieronder wordt, naast de temperatuurregeling, ook het regelen van de luchtvochtigheid verstaan.

Een hoge luchtvochtigheid openbaart zich door een benauwd en onprettig gevoel. Bovendien kan dit beslagen ramen tot gevolg hebben, hetgeen de veiligheid niet ten goede komt. Met een ingeschakelde airconditioning heeft u hier geen last van. Deze is namelijk altijd te gebruiken in combinatie met de verwarming, zodat u zelf de gewenste temperatuur in kunt stellen. Hierdoor beschikt u over de mogelijkheid om in de zomer te kiezen voor koude, droge lucht en in de winter voor verwarmde, droge lucht.

Airco service of onderhoud is dus erg belangrijk. Het adequaat functioneren en ook het voorkomen van dure reparaties wordt door een goed service follow - up systeem gewaarborgd. Deze service dient door speciaal opgeleide monteurs professioneel te worden uitgevoerd. De handelingen moeten hierbij volgens STEK (Stichting Erkenningsregeling voor de uitoefening van het Koeltechnisch bedrijf) spelregels uitgevoerd worden. Hierbij tellen natuurlijk de strengste milieu - eisen.

De ABI biedt haar klanten het airco service plan, bestaande uit de onderstaande onderhouds / controle beurten:

· Controle beurt
· Onderhoudsbeurt
· Airsept behandeling

De ABI biedt u met dit advies onderhoudssysteem een hoge mate van bedrijfszekerheid en comfort, zodat u niet op het verkeerde moment voor onaangename verrassingen en kosten komt te staan. De airco service is van toepassing op alle merken auto’s, die gevuld zijn met het koudemiddel R134a. Informeer naar de mogelijkheden voor uw auto bij uw dichtstbijzijnde ABI vestiging.