Specialisatie

Vulcanisatie

Niets zo vervelend als een (langzaam) leeglopende band… ABI is gespecialiseerd in het repareren van alle merken en soorten banden. Ook de zogenoemde ringvelgen vormen geen probleem. Wij zullen u hierbij professioneel adviseren waarbij we rekening houden met het gebruik van uw band. U kunt hiervoor direct geholpen worden bij onze vestigingen.

Kapotte band

Natuurlijk kan het gebeuren dat uw band stuk gaat. ABI biedt u de service om, indien mogelijk, deze band te vulcaniseren. Vulcaniseren of warmvulcaniseren is een proces waarbij het gat/scheur in de band bewerkt wordt. Het gat wordt netjes rond geschuurd. Vervolgens wordt met behulp van geavanceerde apparatuur dit gat opgevuld met nieuw rubber. Het vulcaniseren neemt vaak enkele uren in beslag en gaat gepaard met een enorme druk en warmteontwikkeling. Dit is een specialisme aangezien de gerepareerde band ten minste zo sterk moet zijn als voorheen. Voordeel van vulcaniseren is dat de kosten vaak beduidend lager liggen dan wanneer u de band laat vervangen.

Vernieuwing

Karkassen en gebruikte banden worden zorgvuldig gekeurd door onze specialisten. Pas daarna komen ze in aanmerking voor hergebruik en vernieuwing. Vernieuwde banden kunnen aantrekkelijk voor u zijn vanwege het prijsvoordeel.

Bij vernieuwing wordt op het bestaande karkas een nieuw loopvlak met het gewenste profiel aangebracht. Rubbersoort, dikte van het loopvlak, detaillering van het profiel; alles kan plaatsvinden op specificaties van de klant. De bandenvernieuwing wordt uitsluitend uitgevoerd door onze specialisten. Wij geven dan ook dezelfde garanties op vernieuwde banden als op nieuwe.