Onderhoud aan landbouwvoertuigen

Landbouwbanden moeten onder wisselende werkomstandigheden opereren. Bij natte omstandigheden mag de tractor niet in de drassige bodem wegzakken en bij het oogsten moet de gewasbeschadiging beperkt blijven. Een goede landbouwband levert u de hoogste productiviteit. Bij uw keuze moet u rekening houden met uw machine en het gebruik. Zo is trekkracht van groot belang, de eigenschappen van het profiel en kijken we of er sprake is van een juiste bandenspanning.

Banden voor traktoren en opleggers

Meer en meer krijgen landbouwvoertuigen een multifunctioneel karakter, met meerdere banden/wielenset per voertuig. Bij landbouwbanden is een lage rolweerstand, goed draagvermogen, optimale trekkracht en een minimale bodemdruk belangrijk. Ook de introductie van radiaalbanden voor landbouwvoertuigen is een groot succes geweest.

Landbouwbanden

Bij een landbouwband moet er eigenlijk een compromis gesloten worden. Dit heeft met name betrekking op trekkracht vs. insporing, of rijden op land vs. weg. Brede banden met speciale profielen en een sterk karkas moeten een balans vinden voor optimale prestaties op het land en snelheid op de weg.

De keuze voor de juiste band is dus niet zomaar gemaakt. ABI kan u als specialist adviseren over de juiste band voor bv. uw tractor of banden voor tuinbouwmachines en we kunnen vrijwel elke gewenste landbouwband leveren.