Soorten banden

ABI is letterlijk van ‘alle markten thuis’. Ze is niet voor niets dé hyperspecialist in banden. Het bedrijf is actief in tal van marktsegmenten en heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis. ABI stemt haar dienstverlening af op de specifieke behoeftes in de markt. Elke sector stelt zijn eigen eisen aan de banden waarmee gereden wordt. ABI is de hyperspecialist en biedt derhalve banden aan in alle marktsegmenten, voor alle types en soorten voertuigen:

Internationaal transport

Er worden lange afstanden afgelegd. Er wordt langdurig over autosnelwegen en snelwegen met een constante snelheid gereden. Er is sprake van een minimaal aantal stops, dus weinig optrekken en afremmen.

Regionaal transport

Er wordt over nationale en autowegen gereden. Er worden regionale afstanden afgelegd met veel stops, dus regelmatig optrekken en afremmen. Ook geschikt voor minder goede wegen.

Weg en Terrein

Er worden voornamelijk korte afstanden over allerlei soorten wegen afgelegd. Het bereiken van laad- en los plaatsen kan soms moeilijk zijn.

Winterbanden

Banden die het best presteren onder winterse omstandigheden. Bij temperaturen van 7 graden of lager geven alleen deze banden de nodige grip en een kortere remweg op natte en besneeuwde wegen.

Profile onderhoudt uitstekende banden met vrijwel alle soorten transporteurs in Europa en dankt hun vertrouwen aan een optimale dienstverlening en een lagere kilometerkostprijs. ABI is de volledig merkonafhankelijke bandenspecialist. Het merkonafhankelijke beleid staat volledig ten dienste van een optimaal kilometerrendement van de banden. De ervaring van een hyperspecialist in banden geeft ABI een goed beeld van de prestaties en de betrouwbaarheid van de verschillende bandenmerken. Daarnaast worden de laatste ontwikkeling in de bandenbranche op de voet gevolgd zodat er altijd aanvullende mobiliteitsoplossingen kunnen worden gegeven. ABI monteert alleen de juiste banden onder het juiste voertuig!