Ruilvelgen

Snelheid en accuratesse is in warehousing en logistiek van wezenlijk belang voor de omzet. Industrievoertuigen die stilstaan leveren verlies op. Het ABI  ruilvelgenconcept biedt de eindgebruiker een aantal interessante voordelen. Het wisselen van de velgen op locatie is een slimme manier om tijd en dus geld te besparen. ABI levert elk type velg of kern compleet met band, met standaard aansluitmaten of met bijzondere aansluitmaten naar wens. De ABI ruilvelgen zijn geschikt voor normale inzet, maar ook leverbaar in extra zware uitvoeringen voor extreem gebruik.

ABI is afgestemd op de vervanging van volrubber- of luchtbanden t/m 15 inch en wordt bij vorkheftrucks toegepast. Op aangeven van de klant worden de bestelde banden vakkundig, volgens de voorschriften met de de daarvoor benodigde hitech equipment in de werkplaats van ABI gemonteerd op de wenselijke typen ruilvelgen, zoals die ook onder de vorkheftruck in kwestie gemonteerd zijn. ABI beschikt over een grote voorraad gangbare ruilvelgen die altijd in topconditie verkeren.

Na de montage van de band op de velg of kern worden de combinaties bij de betreffende klant op locatie bezorgd en binnen enkele minuten gewisseld door ervaren monteurs. De afgemonteerde combinaties worden door ABI meegenomen of kunnen desgewenst bij de klant worden achtergelaten. Bij de inname van de afgemonteerde band/velgcombinaties worden de versleten banden van de velg of kern verwijderd en volgens milieuvoorschriften afgevoerd. De vrijgekomen velgen worden gereinigd en geïnspecteerd op vervorming, beschadiging, scheurvorming of andere onregelmatigheden. Als er geen afwijkingen zijn geconstateerd worden de velgen weer aan de ruilvelgvoorraad toegevoegd in afwachting van hergebruik. Worden er wel beschadigingen of vervormingen vastgesteld dan zal het velg indien mogelijk worden gerepareerd. De kosten hiervan worden bij de betreffende gebruiker in rekening gebracht.

Behalve efficiëntie en constante kwaliteit biedt ABI concept de eindgebruiker belangrijke voordelen. Stilstand van materieel wordt tot een minimum van enkele ogenblikken teruggebracht. Daarna is de vorkheftruck weer volledig beschikbaar voor hervatting van de werkzaamheden. De montage van lucht- en volrubberbanden is werk voor specialisten. De deskundige monteurs van ABI zijn de experts in dit vakgebied. De gebruikers kunnen er van op aan dat hun kostbare banden, die het contact met de ondergrond vormen en mede bepalend zijn voor de stabiliteit van het voertuig, op de juiste wijze gemonteerd zijn. Zo wordt het maximale rendement behaald. De regelmatige inspectie van de velgen heeft een preventieve uitwerking: de kans op vroegtijdig uitval door velgproblemen wordt aanzienlijk verminderd. Door al deze voordelen is het ruilvelgconcept reeds zeer populair bij een groeiend aantal gebruikers.

Om het concept optimaal te laten werken is het wel van belang dat de specificaties exact overeenkomen met voertuig en toepassing. De medewerkers van ABI beschikken over de juiste markt- en voertuigkennis om daarin het juiste advies te verstrekken.