Caravan Onderhoud

De BOVAG Onderhoudsbeurt is een begrip in de kampeerbranche. Wie zijn camper, caravan of vouwwagen eens per jaar voor een onderhoudsbeurt bij een kampeerbedrijf brengt dat is aangesloten bij BOVAG, weet zeker dat hij met een betrouwbaar en veilig kampeermiddel op vakantie gaat.

Bij de BOVAG Onderhoudsbeurt wordt uw kampeermiddel door speciaal opgeleide keurmeesters nauwkeurig gecontroleerd aan de hand van een lijst met vaste punten. Eventuele reparaties worden altijd in overleg met u uitgevoerd. Bovendien krijgt u ook nog drie maanden reparatiegarantie, zodat u weet waar u aan toe bent.

De jaarlijkse onderhoudsbeurt bestaat uit controle van:

- het chassis: o.a. banden, veersystemen, bevestiging, remmen, stabilisators
- de opbouw: o.a. ramen, luiken, toilet, watersystemen, zijreflectoren, bevestiging
- gas/elektra: o.a. gasstel, slangen, kachel, accu,  stopcontacten aarding, verlichting, koelkast
- vocht: er wordt een algemene vochtmeting uitgevoerd. Bij twijfel kan een uitgebreide controle  worden uitgevoerd. U ontvangt dan een rapport waarop de meetresultaten staan van 33 controlepunten.

Als de caravan, camper of vouwwagen door de keurmeester is nagelopen en in orde bevonden, krijgt u de BOVAG-onderhoudssticker. Vergeet niet, wanneer u een onderhoudsbeurt laat uitvoeren, te vragen naar het bijbehorende onderhoudsrapport. Het nummer van de sticker moet op het rapport worden vermeld.