Caravan & Aanhangwagens

Vakantiecontroles tonen steeds weer opnieuw aan dat de banden van caravans, vouwwagens en mobilhomes onvoldoende aandacht krijgen. De keuze voor de juiste band is door de zware belasting en het relatief weinig gebruik zeer belangrijk.

De juiste band

Bezitters van caravans, vouwwagens en mobilhomes zijn zich vaak niet bewust van de zware taak die de banden hebben in vergelijking met de banden onder een auto. Caravan- vouwwagen of aanhangwagenbanden worden vaak blootgesteld aan een grote (over)belasting en onvoldoende bandenspanning. Slijtage is ondanks het lagere kilometrage groter, zodat deze banden veel eerder aan vervanging toe zijn. Gedurende de stallingperiode zijn sommige onderdelen zonder gebruikt te zijn toch versleten.

Met name de banden hebben het vaak extra zwaar te verduren. De caravan, vouwwagen en mobilhome staan maanden op dezelfde plaats, waardoor een klein gedeelte van de band langdurig het volle gewicht moet dragen. Geadviseerd wordt om caravanbanden van 6 jaar en ouder te vervangen.

Profile Tyrecenter heeft het vermogen om uw caravan, vouwwagen- en camperbanden in topconditie te houden: zie onze folder

Download hier de brochure: