Bestelwagen

Ongeveer 10% van de auto’s op onze wegen vallen onder de categorie bestelwagens.

De kostprijs per kilometer is voor u van groot belang, evenals de prijs-kwaliteitverhouding van de banden en wielen. Deze wordt in belangrijke mate bereikt door kwalitatief goede banden en uitstekend onderhoud. Omdat de bandenkosten gemiddeld een kwart van de totale onderhoudskosten vormen, moet op een veilige manier zoveel mogelijk kilometers met een band gemaakt kunnen worden. Kortom, er moet zoveel mogelijk voordeel uit de band gehaald worden. Profile Tyrecenter ABI zorgt voor het juiste preventieve onderhoud om de bandenkosten zo laag mogelijk te houden en de levensduur van de banden aanzienlijk te verlengen.
Controle op de juiste bandenspanning, goed gemonteerde en gebalanceerde banden en wielen, plus een perfecte uitlijning hebben een positieve invloed op de stuurgeometrie van de bestelwagen. Bovendien heeft dit direct invloed op assen, veersystemen en de asbelasting

Vele bestelwagens worden ingezet voor kleine ladingen over relatief korte afstanden en vervoeren probleemloos zware lasten bij hoge snelheden. Zo goedkoop mogelijk van A naar B is tegenwoordig niet meer de enige vereiste voor bestelwagens. Ook de veiligheid en het comfort spelen een grote rol. Banden spelen daarbij de hoofdrol, zij vormen immers de enige verbinding tussen uw auto en het wegdek.

Bestelwagenbanden worden vaak blootgesteld aan een grote (over)belasting en onvoldoende bandenspanning. Bij de bestelwagens wordt hiervoor een versterkte autoband genomen, de reïnforced band. Dit zijn banden die personenauto eigenschappen combineren met bedrijfsauto efficiency. De structuur van deze band is versterkt, waardoor een hogere spanning en dus ook een zwaardere belasting mogelijk is.

Er wordt gekeken naar zaken die direct van invloed zijn op uw bandenkeuze zoals de belasting (soort lading), de routes die worden afgelegd (stadsverkeer of lange afstanden), het besteedbaar budget en de eerste montage band. Uiteraard profiteert u hierbij ook van de ruime ervaring die Profile Tyrecenter ABI met bestelwagenbanden heeft. Gezien de uitgebreide bandenkeus kan Profile Tyrecenter ABI u altijd een passend aanbod doen tegen een scherpe prijs. Er is een ruime keuze uit diverse types en merken, van A - merkbanden tot budgetbanden. Tevens vult Profile Tyrecenter ABI uw banden met stikstof.

Bestelwagenbanden blijven door hun bijzondere rubbermengsels altijd comfortabel en hebben een perfecte wegligging. Ze profileren zich door een opvallende lage rolweerstand, waardoor de band weinig slijtage vertoont. Verder is ook het loopvlakcontour afgestemd op een frequent en intensief gebruik. Daardoor is de band nauwelijks gevoelig voor spoorvorming in het wegdek. Hiervoor verhoogt u uw veiligheid die samengaat met het besparen van kosten